Lasersnijden ontwikkelt zich steeds verder in de snijdikte en snelheid waarmee wordt gesneden. Tevens neemt de snijkwaliteit steeds verder toe. Dit door steeds sneller en meer geavanceerde aansturing.

Doordat de laserstraal relatief dun is (ca. 0.2mm) ontstaat nauwelijks hittevorming. Hierdoor is het mogelijk om relatief kleine gaten te snijden. Het is zelfs mogelijk om de kerndiameter van een schroefdraad te snijden.

Bij het lasersnijden in staal wordt zuurstof als snijgas gebruikt, hierbij is de dikte van het staal maximaal 20 mm. De kwaliteit van de snede is hoog en bedekt met een oxidehuid. Deze is eenvoudig te verwijderen.

Meer weten over lasersnijden? Kijk dan op de website van Dumaco.

Machinegegevens

  • Snijtafels max. 4000x2000mm
  • Max. vermogen 6kW
  • Computergestuurde voorraadmagazijnen gekoppeld aan snijmachines
  • 24-uurs productie

Bij lasersnijden in RVS-soorten gebruiken we stikstof als beschermgas. Dit zorgt ervoor dat er geen zuurstof in het vloeibare metaal wordt opgenomen. Daarmee wordt oxide tegen gegaan. Dit alles gebeurt onder een hoge druk van maximaal 21 bar, hierbij is de dikte van het RVS maximaal 15 mm. Aangezien in dit proces geen zuurstof wordt gebruikt, is meer laservermogen noodzakelijk. ITM beschikt over de juiste capaciteit en vermogen.

RVS wordt op een speciale snijtafels gesneden, zodat geen besmetting van staal kan ontstaan.

Oxidevrij snijden voor Poedercoating
Stalen onderdelen die uiteindelijk worden gepoedercoat kunnen ‘clean cut’ worden versneden. Dit betekent dat met stikstof wordt gesneden. Dit resulteert in een schone snede en geeft een verbeterde hechting van de verf. Stikstof snijden is mogelijk tot een materiaaldikte van 8 mm.

Graveren
Als het vermogen van de machine wordt gereduceerd kunnen we met de laserstraal een markering of gravering maken. Dit kan handig zijn om onderdelen te positioneren. Zo worden er ook bijv. tekeningnummers op de onderdelen gegraveerd.

ITM BV
Rangeerstraat 4
4431 NL ’s Gravenpolder (NL)
T 0113 – 31 32 33
E ITM@ITMmetaal.nl